Boekpresentatie Bob Latten (43)Poststempel Verdun bestaat uit fictie en feiten. Toen ik eraan begon was ik een vreemde in Jeruzalem. Met een minimum aan feiten, een maximum aan verbeelding en vooral veel inzet is het boek langzaam geworden zoals het bedoeld is; een oprecht eerbetoon aan alle soldaten van toen en nu.

Inmiddels ben ik een paar jaar verder en heb ik kunnen putten uit de inhoud van tientallen fantastische sites, Franse, Duitse, Engelse, Belgische en Nederlandse, heb ik gesproken met WO I deskundigen, een aantal bezoeken gebracht aan Verdun en omgeving, duizenden foto’s bekeken en bijzonder interessante boeken gelezen uit de periode van voor, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog.

De afgelopen jaren is de berg aan informatie en foto’s die betrekking heeft op de periode 1914 – 1918 uitgegroeid tot immense proporties. In zijn toespraak ter gelegenheid van het internationaal congres van Huis Doorn, op zaterdag 21 september 2013, sprak professor Christopher Clark – schrijver van ‘Sleepwalkers’ – van een hoeveelheid boeken die een mens zelfs gedurende zijn hele leven niet zou kunnen lezen.

In deze berg van vrij toegankelijke, vaak wel en vaak ook niet met copyright belaste informatie vond ik een deel van de woorden en beelden die deze website vullen. Mocht ik in dit proces onbewust geput hebben uit een bron waarop copyright rust, neem dan SVP contact op.